Resultats de la cerca frase exacta: 167

81. suís -ïssa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Natural de Suïssa. Relatiu o pertanyent a Suïssa o als seus habitants. Martinet menut. Xicra de xocolata desfeta amb nata al damunt.  [...]
82. mantega
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància greixosa, sòlida i homogènia, d'un groc clar, que s'extreu de la llet o de la nata, per agitació. Una bola de mantega. Menjar pa amb mantega. Substància alimentosa semblant, per la seva consistència, a la mantega. Mantega de cacau, de palma, de cacauet, de [...]
83. lionès -esa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Natural de Lió. Relatiu o pertanyent a Lió o als seus habitants. Pastís petit, de forma arrodonida, farcit amb una preparació generalment dolça, com crema, nata o xocolata. [...]
84. búlgar -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
nata o de crema. [...]
85. bescuit
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís fet amb flor de farina, ous i sucre. Xocolata amb bescuits. Gelat elaborat amb ous i xarop de sucre batuts conjuntament en calent, amb addició posterior de nata o de clares d'ou batudes i amb congelació final. Porcellana que ha rebut dues cuites i que es deixa sense [...]
86. recuit de llet de cabra, nata de llet de vaca i escuma de llet d'ovella
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
87. desnatat, desnatada / 'descremat' o 'desnatat'?
Font Fitxes de l'Optimot
L'adjectiu desnatat, desnatada és adequat tant per parlar de la llet a la qual s'ha tret la nata com per caracteritzar els productes elaborats amb aquesta llet sense nata. Per exemple: llet desnatada, formatge desnatat, iogurt desnatat. Amb aquests mateixos significats, també es pot fer servir l [...]
88. crema 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Nata de la llet. La part millor d'alguna cosa. La pel·lícula que veurem avui és la crema de tota la selecció. Plat dolç de llet, ous, midó o farina, sucre i canyella o vainilla, cuit sense arribar al punt d'ebullició, que generalment en treure'l del foc es cobreix [...]
89. batre
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
, de paleta, de bastó, etc. S'han de batre tres ous. Batre la nata. batre la llana Aflonjar-la a cops de bastó en refer un matalàs, un coixí, etc. Operar mecànicament (sobre aliments líquids o pastosos) a fi de provocar la incorporació d'aire o d'un altre gas a [...]
90. cafè
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cafè amb whisky i nata. cafè llarg Cafè elaborat amb més aigua de la que se sol usar per a la mateixa quantitat de cafè molt. Establiment on serveixen cafè i també licors, refrescos, etc. El Cafè de la Rambla. L'amo del cafè. cafè concert Cafè [...]
Pàgines  9 / 17 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>